field-1246620_1920

Voortgang Schelkensbeek

22-01-2019

Het verbreden van de Schelkensbeek bij de Krommenhoekweg en het verbreden van de duiker op die locatie worden met voorrang opgepakt. De voorlopige planning is de maatregelen in het eerste kwartaal van 2019 uit te voeren.

‘Onlangs is er weer contact geweest tussen de ondernemersgroep Schelkensbeek van de LLTB, Waterschap Limburg en de uitvoerder van de werkzaamheden’, vertelt Marlie Coumans, bestuurslid van de LLTB-regio Midden-Limburg en deelnemer van de ondernemersgroep. ‘De reden dat de werkzaamheden bij de Krommenhoekweg nu voorrang krijgen is dat die locatie als een van de grootste knelpunten naar voren kwam.’

Met het maatregelenpakket wordt het watersysteem klimaatrobuust gemaakt, zodat gevolgen door zowel wateroverlast als droogte het hoofd kunnen worden geboden. Het verbreden van de watergang en de duiker bij de Krommenhoekweg staat dus voor dit kwartaal op de planning. Voor de overige maatregelen wil Waterschap Limburg het projectplan Waterwet voor de zomer klaar hebben, zodat de uitvoering dit najaar kan starten. De LLTB blijft betrokken bij deze gebiedspilot. Waterschap Limburg organiseert later dit jaar een bijeenkomst over de voortgang van het project, waarbij de LLTB ook weer aanschuift.

3576364365_558ac53e8f_o

Pagina delen