field-1246620_1920

Verkavelen voor groei Beek in de krant

15-01-2019

Dagblad De Limburg had afgelopen weekend aandacht voor het ruilverkavelingstraject in Beek waarvan Arvalis en Kadaster de kartrekkers waren. Het project werd geïnitieerd door de LLTB.

Huub Janssen van Arvalis geeft in het artikel van het dagblad aan dat binnen een jaar tijd 97 hectares van eigenaar zijn gewisseld. Janssen stelt verder dat ruilverkaveling om de zoveel tijd noodzakelijk is. Door onder meer vererving kunnen percelen grond versnipperd raken. Daarnaast nemen de moderne landbouwmachines in omvang toe. Die zaken maken de noodzaak voor een ruilverkaveling - die voor grotere landbouwpercelen zorgt - noodzakelijk. Daarnaast heeft het Kadaster berekend dat een goede structuur, met voldoende grote aaneengesloten kavels, een agrarische ondernemer 200 tot 300 euro per hectare per jaar aan kosten kan besparen.

Verspreid over de provincie zitten nog zeker een stuk of zeven van die vrijwillige grondruilen waar vooral boeren van moeten profiteren in de planning. Het gaat dan onder meer om Meijel, Kessel/Baarlo, Haler/Hunsel, Koningsbosch, Weert/Nederweert, Montfort en regio Swentibold.

Bent u geabonneerd op de Limburger, dan kunt u het complete artikel hier lezen >>

Wilt u meer weten over de verkavelingstrajecten, neem dan contact op met adviseur Huub Janssen van Arvalis via 06-55720227.

Akkerbouw

Banner subsidieDit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Europese Unie en de provincie Limburg.

Pagina delen