Volg LLTB op Twitter!

09-01-2019Gemeente Gennep krijgt glasvezel

Glasvezel

Ook gemeente Gennep krijgt dit jaar een glasvezelnetwerk. Voldoende huishoudens en bedrijven in de kernen en buitengebieden stappen over naar glasvezel, waardoor in elk geval één netwerkbedrijf glasvezel wil aanleggen in de kop van Noord-Limburg. 

De dorpen scoorden qua aanmeldingen beter dan de stad. ”Dat was ook de verwachting”, zegt wethouder economie Janine van Hulsteijn. “In het buitengebied ervaren mensen meer problemen met hun internetverbinding dan in de kern Gennep. Gelukkig zijn inwoners van de kernen solidair en zien ze de noodzaak in.” Omdat in de dorpen uitzonderlijk hoog gescoord is, hoeven er in Gennep minder gezinnen over te stappen. Dit resultaat is voldoende om een netwerk aan te leggen.

Ambassadeurs

Van september tot eind december 2018 werd met inzet van een groot aantal ambassadeurs - inwoners van de gemeente - campagne gevoerd voor glasvezel. De informatiebijeenkomsten en inschrijfavonden werden druk bezocht. Van Hulsteijn: “Het animo in met name de dorpskernen was hoog. Dit mooie resultaat hebben we mede te danken aan de inzet van de ambassadeurs. Ik ben enorm trots dat zij zoveel inschrijvingen hebben weten te realiseren. Vooral inwoners in het buitengebied zitten te wachten op supersnel internet via glasvezel. Het gaat er komen”, aldus de wethouder.

Hoe nu verder

Op dit moment worden netwerkbedrijven benaderd voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Al één gegadigde heeft zich gemeld. Met de beste aanbieder wordt een samenwerkingsovereenkomst opgesteld, waarna ontwerp van het netwerk start en vergunningen kunnen worden aangevraagd. Het streven is nog voor de zomer met de aanleg te starten. Huishoudens en bedrijven die zich hebben aangemeld voor glasvezel kunnen naar verwachting vanaf eind 2019 gebruikmaken van het supersnelle netwerk.

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen