Volg LLTB op Twitter!

08-01-2019Congres over robotisering

Robot

Worden onze gewassen in de toekomst alleen nog door robots geoogst? Het antwoord op die vraag geeft het congres ‘Robotisering biedt kansen’ op 24 januari van 13 tot 18 uur in Fresh Park Venlo.

70 procent van de aardbeientelers denkt niet voor alle vacatures seizoenarbeiders te kunnen vinden en daardoor een kleine 1.200 vacatures niet te kunnen invullen. Van de aspergetelers verwacht bijna de helft dat ze een kwart van de behoefte aan handjes niet krijgt ingevuld. Dus brengen Blue Engineering, Fresh Park Venlo en topsector Agri&Food bedrijven en ondernemers bij elkaar om tijdens een congres de uitdagingen van de robotisering te belichten.

Het programma vermeldt een aantal sprekers en een bezoek aan de nieuwe, geautomatiseerde fabriek van Scelta. Om 13.15 uur trapt Willem Endhoven, Managing Director High Tech NL, af. Hij zet de mogelijkheden voor robotisering in de agrofoodsector uiteen. Om 13.45 uur neemt Herbert ten Have, CEO van Fizyr, de congresgangers mee in de wereld van ‘deep learning vision software’ voor geautomatiseerde picking van variërende parcels. Na de pauze is het om 14.30 uur de beurt aan Jeroen Rondeel, Managing Director Blue Engineering. Hij beantwoordt de vraag hoe technologische innovatie gaat zorgen voor een goede werkomgeving en wat in de afgelopen jaren al is bereikt.

Om 15 uur volgt een bezoek aan de nieuwe, geautomatiseerde fabriek van Scelta, waar John Vrolijk, Plant Manager bij Scelta Essenza praktijkvoorbeelden zien van hoe fabrieken kunnen inspelen op de uitdaging omtrent arbeidskrachten. Na een break-out sessie om 16 uur wordt de middag om 17 uur afgesloten met een borrel. Dagvoorzitter Kees de Gooijer, Chief Inspiration Officer TKI Agri&Food, brengt tussen de bedrijven door de dialoog op gang.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden >>

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen