field-1246620_1920

Bodemleven: laat u verrassen door de onder(de grond)wereld

18-01-2019

In Baexem vindt op donderdag 31 januari vanaf 13.15 uur op initiatief van Biologisch Limburg een masterclass plaats over bodemleven. Het is de derde in een serie masterclasses. U hoeft de voorgaande niet te hebben gevolgd om aan deze deel te nemen.

In de eerste twee masterclasses is het belang van het bodemleven onderstreept en aangetoond dat het bodemleven van essentieel belang is voor de gezonde groei van planten. Het belang van organische stof is in de tweede masterclass behandeld. Organische stof is naast de motor in de bodem voeding voor het bodemleven.

Voor de derde masterclass is WUR-onderzoeker Marjoleine Hanegraaf bereid gevonden nader in te gaan op het bodemleven. Hanegraaf is al meer dan dertig jaar betrokken bij het onderzoeken van bodemleven en kan u meenemen in de complexe processen die zich in de bodem afspelen.

Datum: donderdag 31 januari 2019
Tijd: 13.15 uur
Locatie: Baexheimerhof, Kerkstraat 1a, Baexem

Programma

  • 13:15 uur Inloop & welkom
  • 13:30 uur Welke organismen maken deel uit van het bodemvoedselweb, welke functie vervullen ze en welke behoefte hebben ze?
  • 00 uur Pauze
  • 15 uur Samen ontdekken aan de hand van voorbeelden of we een uitspraak kunnen doen over het functioneren van het bodemleven. Kunnen we het functioneren verbeteren en welke maatregelen zouden we daartoe kunnen nemen?
  • 16:30 uur Afronding

Indien u een grondmonster ter beschikking heeft waar ook uitspraken over kunnen worden gedaan betreffende het bodemleven, graag meenemen.

Aanmelden kan hier >>

Biologisch Limburg

Pagina delen