Volg LLTB op Twitter!

20-12-2018LTO Glaskracht Nederland wordt Glastuinbouw Nederland

Logo Glastuinbouw Nederland

Met ingang van 1 januari 2019 voert dé ondernemersorganisatie voor de glastuinbouw een nieuwe naam, Glastuinbouw Nederland. Deze vereniging behartigt de belangen van ondernemers in de Nederlandse glastuinbouw.

De belangenbehartiging voor deze sector neemt met deze nieuwe naam een stevige positie in. ‘Zowel voor onze ondernemers, onze partners, het kabinet en andere overheden als de samenleving geeft deze naam meer duidelijkheid over wie wij zijn en waar we voor staan’, aldus voorzitter Sjaak van der Tak en directeur Ruud Paauwe.

Binnen Glastuinbouw Nederland zijn de glastuinbouwleden van LTO Noord, LLTB en ZLTO verenigd. De beleidsbeïnvloeding, het aanjagen van innovaties en het stimuleren van kennisuitwisseling vindt vanaf 2019 vanuit één ondernemersorganisatie plaats. Het doel hiervan is meer uniformiteit, harmonisatie en meer directe invloed vanuit de leden. Kortom belangenbehartiging, voor en door de ondernemers in de glastuinbouw. Naast de landelijke organisatie bestaat Glastuinbouw Nederland uit zeven regio’s met sub-regio’s. De voorzitter, directie en werknemers van Glastuinbouw Nederland werken vanuit het HortiVERSum in Zoetermeer. LTO Glaskracht Nederland blijft de juridische entiteit.

Woensdag 19 december tekenden de directies van LLTB, LTO Noord, ZLTO en LTO Nederland hiervoor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hiermee onderstrepen zij het belang van professionaliseren van de belangenbehartiging voor de glastuinbouwsector. Voor de leden breekt het moment van intensieve participatie aan. Zij krijgen meer invloed bij het vormen van standpunten en het maken van strategische keuzes op belangrijke dossiers.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Glastuinbouw Nederland

Op de foto v.l.n.r.: Léon Faassen (LLTB), Hans Huijbers (ZLTO), Sjaak van der Tak (Glastuinbouw Nederland), Jan Claassen (LTO Nederland), Kathleen Goense (ZLTO), Bas Boots (LLTB), Jakob Bartelds (LTO Noord), Eise van der Sluis (LTO Noord) en Ruud Paauwe (Glastuinbouw Nederland).

Sectorgroepen
Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Tuinbouw Bedekte Teelten
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen