Volg LLTB op Twitter!

04-12-2018Korte terugblik op LLTB-themacafé Arbeidskrachten

tomaten kas

In Sevenum vond onlangs het LLTB-themacafé Arbeidskrachten plaats. Een bijeenkomst voor werkgevers waarbij diverse actuele zaken omtrent het werken met personeel aan bod kwamen.

Diana Eleveld van de Werkgeverslijn gaf een toelichting op wat er speelt op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten. Zo is er een agrarisch keurmerk in ontwikkeling dat voldoet aan de eisen van de Wet Aanpak Schijnconstructies. De ambitie is er om dit keurmerk in het voorjaar van 2019 op de rails te hebben.

Ook is er gesproken over de voordelen van de toepassing van de cafetariaregeling voor buitenlandse werknemers. De aandachtspunten rondom het werken met uitzendkrachten een zzp’ers kwamen aan de orde en er is toegelicht hoe de loonkosten van medewerkers tot stand komen en wat de hoogte hiervan is bij de verschillende soorten dienstverbanden.

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is een initiatief van onder andere de LLTB en is door een bijdrage van Colland Arbeidmarkt gratis te benaderen voor vragen over arbeid en werkgeverschap. Kijk ook eens op www.werkgeverslijn.nl of bel naar (088) 8886688.

 

Dossiers
Dit artikel staat onder het volgende dossier
Arbeid en Werkgeverschap
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen