Volg LLTB op Twitter!

04-12-2018Inspirerende bijeenkomst Blockchain Agrofood

Blockchain

Bij Kasteel de Keverberg in Kessel vond maandagmiddag de bijeenkomst Blockchain Agrofood voor agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden plaats. De wereld verandert en de markt zal nooit meer hetzelfde zijn. Blockchain gaat de manier waarop productinformatie door de keten heen gesluisd wordt drastisch veranderen. Dit heeft grote voordelen voor traceerbaarheid en transparantie.

Wat gebeurt er op dit moment op het gebied van blockchain in de agrofoodsector? Waar gaan we naartoe? Tijdens het tafelinterview onder leiding van Simone van Trier ging het gesprek over deze vragen en ook de kansen, risico’s en bedreigingen van blockchain. De tafelgasten waren Marcel Kuijpers van Kuijpers Kip, Lan Ge, senior scientist aan de WUR, Alex Janssen van Vepymo had het over de Kipster chain en Ferry Mulder van SIM Supply Chain over blockchain in de food retail.

Discussie vond niet alleen aan tafel plaats, er kwamen ook interessante vragen vanuit de zaal met ruim tachtig aanwezigen. Gaan schakels in de keten overbodig zijn? Kunnen we blockchain gebruiken om producenten feedback uit de markt te geven? Waar begin ik aan als ondernemer, wat zijn de implementatiekosten en wat zijn de grootste uitdagingen die je tegen komt?

Wilt u als agrarisch ondernemer ook antwoord op deze vragen, of wilt u aan de slag met blockchain? De Limburgse Land- en Tuinbouwbond, LIOF, Knowhouse en Topsector Agro & Food zijn hét aanspreekpunt, kunnen verbindingen leggen en hebben (toegang tot) subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Blockchain bijeenkomst kessel dec 18

Bijeenkomst Blockchain Agrofood op 3 december 2018

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen