Volg LLTB op Twitter!

27-12-2018Influenza-uitbraak bij paarden

Paarden pony

Op een aantal grotere en kleinere paardenstallen in Nederland heerst momenteel influenza. Voor zover bekend is de ziekte tot op heden gediagnosticeerd in Zuid- en Midden-Nederland.

Influenza is een zeer besmettelijk griepvirus voor paarden en leidt tot hoge koorts, hoesten en snotneus. Soms worden ook dikke benen gezien. Vaak is behandeling door de dierenarts noodzakelijk.

Er zijn meerdere stammen van het influenzavirus voor paarden. De stam die nu circuleert, lijkt niet alleen bij niet of minder gevaccineerde paarden aan te slaan, maar ook bij goed gevaccineerde paarden. Doorgaans zijn in het laatste geval de symptomen wel minder ernstig.

Vanwege de besmettelijkheid van de ziekte is het dringende advies stallen waar een griepuitbraak heerst te sluiten (geen aan- en afvoer van paarden). Daarnaast is het zinvol uw dierenarts de diagnose door middel van een neusswab te laten bevestigen. We willen u hierbij ook op uw verantwoordelijkheid wijzen richting andere paardenhouders/eigenaren. Ga bij een verdenking van een influenza infectie niet op pad en licht, waar nodig, andere mensen in.

Voor meer informatie >>

Sectorgroepen
Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Paardenhouderij
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen