Volg LLTB op Twitter!

01-11-2018Kalkoenhouder Jenniskens genomineerd voor Venrayse Ondernemersprijs

VOP

De voorzitters van de regionale ondernemersverenigingen van Venray presenteerden eind oktober hun genomineerden voor de Venrayse Ondernemersprijzen 2019. 'We zijn trots dat LLTB-lid Twan Jenniskens bij die genomineerden hoort', zegt Pieter Lucassen, voorzitter van de LLTB-regio Noord-Limburg. 

Dit keer hebben de verenigingen gezamenlijk vijf kandidaten voorgesteld die gaan strijden om de felbegeerde Loek Nelissen Prijs en de Rabobank Publieksprijs. Allebei de prijzen worden op donderdag 3 januari 2019 feestelijk uitgereikt in de Schouwburg van Venray.

Jaarlijks kiezen de ondernemersverenigingen kandidaten uit hun achterban, bij wie het thema op het lijf geschreven is. Ondernemerschap staat hierbij als hoofdthema voorop. Dit jaar zijn de ondernemersverenigingen op zoek gegaan naar een kandidaat die past bij het thema: ‘Vitaal Ondernemerschap’.

Jenniskens

De kalkoenhouderij is in Nederland een jonge bedrijfstak, die gestart is eind jaren 60. Maatschap Jenniskens-van Soest levert al jaren kalkoenen aan Duitse slachterijen via een eigen opgerichte afzet cooperatie (BAV). Deze afzetcoöperatie bestaat nog steeds en verzorgt nu de afzet van alle Nederlandse kalkoenen. In 2013 heeft Jenniskens-van Soest de kalkoenhouderij van zijn broer overgenomen. Ook is er inmiddels een Beter Leven Kalkoen op de markt gekomen, waarbij Jenniskens het eerste gecertificeerde bedrijf is. Als dat niet vitaal is. Aanvullend probeert Jenniskens-van Soest al zijn daken te verhuren voor het opwekken van zonne-energie.

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen