field-1246620_1920

Regeling inschakelen derden bij onderhoud waterschapseigendommen

30-10-2018

Het maai- en beplantingsonderhoud dragen in belangrijke mate bij aan het optimaal en veilig waterbeheer binnen de kernopgave 'Regionaal watersysteem en waterkeringen beheer'. Dit doet Waterschap Limburg op een zo effíciënt mogelijke en economisch verantwoorde manier.

Eerder dit jaar heeft Waterschap Limburg besloten dat het - onder voorwaarden - mogelijk is voor derden relatief kleinschalig onderhoud te plegen aan eigendommen in het watersysteem van het Waterschap.

Onder dit onderhoud wordt verstaan begrazen of hooien, klein onderhoud van de aanwezige veekerende rasters en kleinschalige maai- en snoeiwerkzaamheden. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover. Het waterschap heeft hiervoor een modelovereenkomst en een overzicht van vergoedingen opgesteld.

Het door de contractant uitgevoerde onderhoud wordt door WL gecontroleerd op een goede uitvoering. Bij het niet of niet correct nakomen van het onderhoud kan besloten worden de vergoeding niet uit te betalen en op grond van de modelovereenkomst het contract te beëindigen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Har Frenken (h.frenken@waterschaplimburg.nl) of Twan Gielen (tgielen@lltb.nl).

waterdruppel

Pagina delen