field-1246620_1920

Beleid huisvesting arbeidsmigranten Weert ter inzage

9 okt 2018

De gemeente Weert heeft onlangs de concept-beleidsnota huisvesting arbeidsmigranten 2018 gepubliceerd. Daarin is het nieuwe beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten opgenomen.

Over het algemeen zijn de mogelijkheden verruimd, maar volgens de LLTB is het beleid op onderdelen onnodig beperkend. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om vrijkomende agrarische bebouwing  te benutten voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Positief is dat ook arbeidsmigranten die niet werkzaam zijn op het agrarisch bedrijf mogen worden gehuisvest bij agrarische bedrijven.

Heeft u zelf plannen om arbeidsmigranten te huisvesten of wilt u bestaande huisvesting uitbreiden en wilt u meer informatie, dan kunt u terecht op de informatieavond op donderdag 11 oktober om 19.30 uur in het stadhuis, Wilhelminasingel 101 in Weert. Aanmelden kan via m.arts@weert.nl

Meer informatie over de bijeenkomst en de beleidsnota zelf staat op de website van de gemeente of door hier te klikken.

Reacties op de nota moeten gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert, Postbus 950 te 6000 AZ Weert.  Uw reactie moet uiterlijk 24 oktober in bezit zijn van de gemeente.  

logo-gemeente-weert

Pagina delen