field-1246620_1920

WaterEvent op 4 oktober

11 sep 2018

Door de invoering van de zuiveringsplicht begin dit jaar werken veel telers versneld toe naar een (nagenoeg) nul-emissie. Tijdens het WaterEvent op donderdag 4 oktober worden glastuinbouwondernemers, toeleveranciers en beleidsmakers bijgepraat over de laatste stand van zaken inzake emissieloos telen, zuiveringstechnieken en klimaatadaptie.

Tijdens het WaterEvent, georganiseerd door Wageningen University & Research business unit glastuinbouw en LTO Glaskracht Nederland, krijgen bezoekers in workshops, proefbezoeken en korte presentaties informatie en tools aangereikt voor onder meer klimaatverandering en beschikbaarheid van goed gietwater, omgaan met natrium in een recirculerend systeem, microbieel gezond water, biologische zuivering, emissiebeperking voor grondgebondenteelt en emissieloos telen (ook tijdens de teeltwisseling).

Handhavers vertellen over de werkwijze van toezicht op de zuiveringsplicht glastuinbouw en wat zij in de praktijk tegenkomen omtrent emissie. Diverse tuinbouwtoeleveranciers informeren de bezoekers over hun kennis en kunde op het gebied van watertechniek. Ook dit jaar is het weer mogelijk om het WaterEvent mee te laten tellen voor verlenging spuitlicentie, onderdeel Veiligheid & Techniek.

Meer informatie

Bekijk meer informatie over het programma en aanmelden op de website of neem contact op met Margreet Schoenmakers (LTO Glaskracht Nederland), e-mail mschoenmakers@ltoglaskracht.nl of Jim van Ruijven (WUR), e-mail jim.vanruijven@wur.nl.

LTO Glaskracht

Pagina delen