Volg LLTB op Twitter!

07-09-2018Jaarsymposium Netwerk Agrarische Vrouwen op 13 september

Netwerk Agrarische vrouwen logo rood-01

Bij Ons Boerenerf in Nederweert vindt op 13 september het jaarsymposium het Netwerk Agrarische Vrouwen van de LLTB plaats. Het symposium staat in het teken van vrouwenkrachten bundelen.

Hiervoor heeft het Netwerk Agrarische Vrouwen een tweetal gastsprekers bereid gevonden om leuke, interessante, maar vooral interactieve presentaties te verzorgen.

De ochtend staat in het teken van diversiteit binnen het ondernemerschap. Aan de hand van praktische en prikkelende voorbeelden bespreekt Bert Overbeek, auteur van diverse boeken, de verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van tradities, hormonen, gedrag, groeps­dynamica, leeftijd en sociaal-culturele invloeden. Benut de verschillen tussen mensen in je eigen omgeving en sector!

Met 'Diversiteit' helpt Bert Overbeek je de voordelen van diversiteit te benutten. Ontdek de fun van diversiteit en optimaliseer de samenwerking. Overbeek wil je aanzetten tot nadenken en de diversiteitsontwikkeling binnen het bedrijfsleven ondersteunen.

Na een heerlijke lunch gaat het in de middag over het gebruik maken van (je eigen) vrouwenkrachten. Hoe kunnen we deze gebruiken op ons erf, maar ook op politiek niveau in Den Haag, Brussel, maar ook over de hele wereld?

Willemien Koning, voorzitter LTO Vrouw en Bedrijf vertelt ons over haar ambassadeur­schap bij de VN. Zij constateert in Europa een steeds grotere kloof tussen vrouwen op het platteland en in de stad. Ook is er nog een grote slag te slaan op het eigendomsrecht van vrouwen op agrarische bedrijven en op het aantal vrouwen in besturen. Het zal een interactief dagdeel worden, zodat Willemien voldoende bagage vanuit Limburg meekrijgt voor haar lobby en speech voor de Verenigde Naties in oktober dit jaar. Lees haar blogs en activiteiten hier.

Het symposium wordt op een ludieke manier afgesloten en er is aansluitend een gezellige netwerkborrel.
  

Programma

10.00 uur   Ontvangst met koffie / thee en vlaai
10.30 uur   Opening door dagvoorzitter Kristel Vanhommerig-Dullens, vicevoorzitter Netwerk Agrarische Vrouwen
10.40 uur   Aan het woord:

  • Léon Faassen, voorzitter LLTB
  • Mariëlle Beusmans, geestelijk adviseur LLTB

11.00 uur   Bert Overbeek
12.15 uur   Lunch
13.30 uur   Willemien Koning
14.30 uur   Ludieke afsluiting door Armand Schreurs, Poppetier
15.00 uur   Afsluiting door dagvoorzitter
15.15 uur   Borrelen

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 7 september door dit formulier in te vullen en te retourneren. Wees snel met aanmelden, er kunnen maximaal 65 personen deelnemen aan deze unieke dag en er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Kent u vrouwen in uw omgeving die nog geen lid zijn van de LLTB en het Netwerk Agrarische Vrouwen? Nodig hen uit u te vergezellen naar het jaarsymposium en vrijblijvend kennis te maken met het Netwerk Agrarische Vrouwen.

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen