field-1246620_1920

Meld onregelmatigheden in het buitengebied

04-08-2018

Naast droogte en hitte wordt het Limburgse platteland nog steeds geteisterd door diefstallen en vernielingen. Houd uw spullen in de gaten en maak melding bij de politie van diefstal, vandalisme of verdachte activiteiten.

De LLTB staat in nauw overleg met de politie, die zelf ook extra alert is op de situatie in het buitengebied. De politie staat echter machteloos als er geen aangifte wordt gedaan.

Vanuit verschillende hoeken - vooralsnog voornamelijk uit Noord-Limburg - bereiken meldingen de LLTB over de diefstal van diesel en sproeikoppen, maar ook van bijvoorbeeld vernielingen aan waterpompen. Accu's uit beregeningsmotoren lijken bijzonder gewild. Navraag door de politie bij een acculeverancier levert een bevestigend beeld op.

Het advies is uw percelen en materiaal goed in de gaten te houden en het bij de politie te melden als er iets verdwijnt, kapot wordt gemaakt of wanneer u iets verdachts ziet.

Politie

Pagina delen

Reageren op dit bericht

Naam
E-mail
Reactie

Reacties op dit bericht