Volg LLTB op Twitter!

03-08-2018LLTB verbolgen over helikoptervluchten waterschap

Helikopter

‘Absurd’, een ander woord heeft LLTB-voorzitter Léon Faasen er niet voor. ‘Waar wij om handhaving door de politie vragen bij het bestrijden van misdrijven, is daar geen geld voor, maar als het waterschap wil controleren op overtredingen door boeren, is het ineens geen probleem.’

Faassen doelt op het hennepbestrijdingsproject van de LLTB, waarbij in het verleden met groot succes helikopters zijn ingezet, maar waarvoor afgelopen jaar geen geld beschikbaar was. ‘Terwijl we weten dat daar misdrijven plaatsvinden, wordt er toch voor gekozen daar geen middelen voor vrij te maken. Om dan nu preventief helikopters in te zetten voor het opsporen van een overtreding, staat in geen enkele verhouding.’ Faassen is natuurlijk niet tegen controle op zich. ‘Naleving van verordeningen moet worden gecontroleerd, maar niet op deze manier. Dit is met veel gemeenschapsgeld met een kanon op een mug schieten. Dat krijg ik mijn leden niet uitgelegd.’

Waterschap Limburg heeft vandaag aangekondigd het onttrekkingsverbod van water uit Zuid-Limburgse beken uit te breiden. Naleving van dat verbod wordt vanuit de lucht gecontroleerd per helikopter. Omdat de eigen opsporingsambtenaren van het waterschap hiertoe niet bevoegd zijn, vliegen opsporingsambtenaren van de politie mee.’

Dossiers
Dit artikel staat onder het volgende dossier
Waterplein
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen