field-1246620_1920

Eerste lustrum en open dag Gasterij Bergerbaan

20 aug 2018

Gasterij Bergerbaan van de familie Versteegen uit Sevenum bestaat vijf jaar.
Daarom een open dag op zondag 9 september van 11 tot 17 uur.

Er is in deze vijf jaar veel gebeurd. We zijn gestart met één gast en zijn vervolgens uitgegroeid naar een volwaardig bedrijf waar momenteel twee dagbestedingsgroepen voor ouderen (al dan niet met dementie) naast elkaar draaien.

De leeftijden in deze groepen variëren tussen de 56 en 96 jaar. Door de groepen in de ochtend gemêleerd te hebben, zien we dat men elkaar ondersteunt in de dagelijkse dingen. We willen mensen niet in hokjes plaatsen en daarom willen we de hulpvraag per individu bekijken en op deze manier de mensen laten ervaren hoe wij binnen Gasterij Bergerbaan denken dat de zorg eruit zou moeten zien. We willen graag uitgaan van de mogelijkheden en niet van de beperkingen van de gast.

Een ander project dat we hebben ontwikkeld is DemenTalent. Hierin willen we mensen die net een diagnose hebben gehad, ondersteunen om in een geborgde omgeving vrijwilligerswerk te gaan doen. Door hun juist sociaal te activeren en in beweging te houden, zien we dat het proces rondom de dementie vertraagt. Hierdoor kunnen mensen nog heel lang veel voor een ander betekenen. Een win-win situatie!

Binnen Gasterij Bergerbaan bieden wij op een laagdrempelige manier activiteiten, ongeacht of de gast een zorgvraag heeft. Bijna elke middag zijn er bij ons groepen ouderen aan het beugelen, de ideale manier om de ontmoeting centraal te stellen.

Voor meer informatie, zie: www.bergerbaan.nl.

Gasteij Bergerbaan - Sevenum

Pagina delen

Reageren op dit bericht

Naam
E-mail
Reactie

Reacties op dit bericht