field-1246620_1920

Droogte is ‘bijzondere omstandigheid’

14-08-2018

De Belastingdienst heeft de droogte van deze maanden aangemerkt als ‘bijzondere omstandigheid’, waardoor boeren en tuinders een beroep kunnen doen op uitstel van betalen van belastingen.

Voor boeren en tuinders die zijn getroffen door de droogte en daardoor tijdelijk in liquiditeitsproblemen komen, is het door interventies van LTO Nederland mogelijk geworden om bij de Belastingdienst uitstel aan te vragen van betalen van inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting. De Belastingdienst stelt een aantal voorwaarden aan deze regeling en biedt de mogelijkheid om uitstel van betaling voor een langere periode te krijgen.

Belangrijk voor het krijgen van dit uitstel is dat een accountant, financier of adviseur (een derde deskundige) een verklaring afgeeft. De adviseur moet aannemelijk maken dat:

  • het gaat om werkelijk bestaande betalingsproblemen;
  • de betalingsproblemen tijdelijk zijn;
  • de betalingsproblemen vóór een bepaald tijdstip zullen worden opgelost;
  • de onderneming levensvatbaar is.

Boeren en tuinders die uitstel nodig hebben in verband met liquiditeitstekorten kunnen een onderbouwd verzoek indienen bij hun belastingkantoor. LTO Nederland adviseert leden om contact op te nemen met hun fiscaal dienstverlener en via hen de aanvraag bij de Belastingdienst in te dienen. De Belastingdienst kan bij het verlenen van uitstel nadere voorwaarden stellen. Een van deze voorwaarden is dat de Belastingdienst kan vragen om zekerheid te stellen voor de nog te betalen belastingen.

Euri

Pagina delen