Volg LLTB op Twitter!

08-06-2018Ondernemend Limburg luidt noodklok over personeelstekort

seizoensarbeid.JPG

LLTB, MKB-Limburg en LWV hebben via een brandbrief aan de provincie en alle Limburgse gemeenten de noodklok geluid over het groeien de personeelstekort in de provincie. Om het groeiend tekort aan personeel in Limburg te stoppen, moet de huisvesting van arbeidsmigranten snel worden verbeterd.

Zonder buitenlands personeel gaat het volgens de werkgevers niet lukken het tekort op te lossen. Limburg telt nu 20.000 vacatures, aldus Nicole Alberts, secretaris van Ondernemend Limburg. Aanleiding voor de brandbrief zijn volgens haar signalen van veel ondernemers over een nijpend personeelstekort. "Er zijn tuinders die om die reden een deel van de oogst hebben laten staan.” Anderen verwachten dat ze binnenkort personeel uit Azië moeten halen.

Lees ook het artikel in Dagblad De Limburger.

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen