field-1246620_1920

LTO Nederland ondersteunt de oproep voor een Nationaal Landbouwdebat

19-06-2018

LTO Nederland ondersteunt de oproep van dagblad Trouw voor een Nationaal Landbouwdebat over de Staat van de Boer. Het dagblad start vandaag een reeks artikelen genaamd De Staat van de Boer.

De eerste editie is een uitkomst van een online-vragenlijst waar 2287 boeren op hebben gereageerd. LTO Nederland complimenteert Trouw met dit initiatief dat moet leiden tot een Nationaal Landbouwdebat en ondersteunt de aanzet hier toe omdat LTO Nederland van mening is dat dit debat gevoerd moet worden. Dit omdat de Nederlandse landbouw sterk is. 
 
LTO Nederland herkent de wens van boeren om te verduurzamen maar weet ook dat de investeringen in verduurzaming lang niet altijd terug kunnen worden verdiend. 
 
Het onderzoek kraakt harde noten. 90% van de boeren voelt zich niet vertegenwoordigd door de politiek. Meer dan ooit is het dus zaak dat LTO Nederland als de grootste belangenbehartiger van de agrarische sector de handschoen oppakt en ervoor zorgt dat de boer zich beter vertegenwoordigd voelt. Dat moet beter. Daarom vernieuwt en moderniseert LTO Nederland ook. Om ervoor te zorgen dat de stem van de boer beter gehoord wordt en we met elkaar trots kunnen zijn op een sterke, duurzame en innovatieve agrarische sector.

Akkerbouw

Pagina delen