field-1246620_1920

Waterschap Limburg biedt gratis cursus waterschapsbestuur

10-04-2018

Waterschap Limburg biedt inwoners van Limburg in juni de kans een gratis cursus te volgen waarbij ze leren wat het inhoudt om bestuurslid te zijn voor het waterschap. De cursus 'Actief voor het waterschap' start op 4 juni.

Dijkgraaf Patrick van der Broeck is in de aanloop naar de waterschapsverkiezingen van 2019 op zoek naar nieuwe bestuursleden. 'Een functie in het algemeen bestuur van het waterschap is belangrijk werk, mede omdat het van invloed is op onze eigen leefomgeving. Een goede invulling van deze publieke taak is iets waarvan niet alleen wij, maar hopelijk ook onze kinderen de vruchten kunnen plukken', stelt Van der Broeck.

Inhoud en vorm

De cursus die wordt aangeboden is een vijfdelige cursus, die plaatsvindt op de maandagavonden in juni. Op 11 juli sluiten we af met een excursie en aansluitend met een vergadering van het algemeen bestuur. Tijdens de cursus leer je meer over de werking van het waterschap, het bestuur, de financiën, maar ook over effectief vergaderen.

Op maandagavond 16 april vanaf 19.30 uur houdt het waterschap in het hoofdkantoor in Roermond een informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in de cursus en graag meer wil weten. Leden van het algemeen bestuur en de dijkgraaf vertellen over het waterschap en het werk van de bestuurders. Ook is er dan meer informatie over de gratis cursus 'Actief voor het waterschap' die op 4 juni start.

Aanmelden voor deze voorlichtingsavond kan tot en met vrijdag 13 april via waterschapsverkiezingen@waterschaplimburg.nl.

Waterschap-Limburg

Pagina delen