Volg LLTB op Twitter!

11 apr 2018Waterschap Limburg adviseert uit voorzorg geen water te onttrekken uit de Roer

3576364365_558ac53e8f_o

Waterschap Limburg heeft vernomen dat er in Duitsland verhoogde concentraties legionella zijn aangetroffen in de Roer dichtbij de grens.

Dit is gebeurd door lozingen vanuit de rioolwaterszuiveringsinstallatie in Düren (Duitsland). De Duitse autoriteiten adviseren voorlopig geen water uit de Roer te onttrekken en te verstuiven. Uit voorzorg neemt Waterschap Limburg dit advies over. Legionella brengt enkel risico met zich mee als het vrijkomt via verneveling. Het waterschap blijft de situatie volgen en geeft aan wanneer er wel weer water uit de Roer verneveld kan worden en laat weten wanneer deze verandert.

Vandaag zijn metingen verricht, waarbij specifiek gekeken wordt naar de ziekmakende soort van de bacterie legionella. Naar verwachting zal voor eind van deze week de resultaten van deze metingen bekend zijn.

Daarnaast informeert het waterschap actief de bedrijven waarvan bekend is dat ze water uit de Roer onttrekken. Meer informatie op de website van Wasserverband-Eifel-Rur.

Dossiers
Dit artikel staat onder het volgende dossier
Waterplein
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen