field-1246620_1920

Symposium Ondermijnende criminaliteit in Peel en Maas

27-03-2018

De gemeente Peel en Maas houdt op donderdagavond 12 april een symposium over ‘Ondermijnende criminaliteit’. Georganiseerde criminaliteit ondermijnt het lokale gezag, verslechtert veiligheid en leefbaarheid en levert schade op voor ondernemers.

Tijdens deze avond wordt u vanuit verschillende invalshoeken meegenomen in de wereld van ondermijning. Criminele activiteiten die het bedrijfs- en verenigingsleven vervuilen, zijn een probleem voor ons allemaal, maar wat doen we eraan?

Wat is ondermijnende criminaliteit?

Bedrijven zonder klanten, maar met veel omzet, drugslabs of wietplantages in een legaal gehuurde schuur of pand, gulle sponsoring van de voetbalclub met contant geld, een ongevraagde ‘beveiliger’ in een café, allemaal voorbeelden van ondermijning. ‘Ondernemende’ activiteiten die criminelen opzetten om hun illegale activiteiten te maskeren. Het effect is dat onder- en bovenwereld steeds meer met elkaar verweven raken en dat de grenzen tussen legaal en illegaal vervagen. De echte ondernemer, ook u en wij, krijgen er steeds meer last van.

Samen een vuist maken

Ondermijning wordt de laatste jaren steeds beter onderkend, maar wat doen we eraan als samenleving? De politie en de gemeente kunnen het tegengaan van ondermijnende criminaliteit niet alleen. Hoe kan een ondernemer of sportvereniging bijdragen? Wat hebben we er zelf aan en wat mag je van elkaar verwachten?

De gemeente Peel en Maas wil samen met ons een vuist maken in het tegengaan van ondermijning. Kom luisteren naar wat zij te vertellen heeft en ga in gesprek!

Meer informatie en aanmelden

Kijk hier voor meer informatie en een globaal programma. Ook kunt u zich hier aanmelden.

Ondermijning 1

 

 

Ondermijning 2

Pagina delen