field-1246620_1920

Festival moet rabarber op de kaart zetten

17-04-2018

Om rabarber te promoten, houden rabarbertelers uit Heide voor het eerst een rabarberfeest, op 28 en 29 april. LLTB-lid Martin Peeters heeft het festival samen met collega’s Niek Gielens, Cornelissen Rabarber en Joep Spee georganiseerd.

‘Het idee voor het rabarberfeest is ontstaan na een bezoek aan het Rhubarb Festival in Wakefield, Engeland’, vertelt Martin Peeters. ‘Daar komen in een week tijd tienduizenden bezoekers naar het festival. Iets soortgelijks wilden we ook graag in onze eigen regio organiseren, maar dan op iets kleinere schaal.’

Het festival staat in het teken van ruiken, proeven en beleven en vindt plaats in en om de voormalige school in Heide en op het terrein van zorgboerderij De Lorr. Bezoekers kunnen onder andere per huifkar een perceel rabarber gaan bekijken. Ook staan er op het plein bij de school diverse machines die worden gebruikt voor de oogst en het transport van rabarber.

Bij De Lorr, waar tot enkele jaren geleden ook rabarber werd geteeld, kunnen bezoekers een wandeling maken door de ontmoetingstuin die is aangelegd en wordt onderhouden door de hulpboeren. Ook staan er zo’n 15 kraampjes met streekproducten. Tevens zijn er voor de kinderen diverse activiteiten georganiseerd.

‘We hopen op een hoge opkomst’, zegt Peeters. ‘Het succes staat of valt natuurlijk ook met het weer, dus laten we hopen op zon en een fijne temperatuur. Als het een succes wordt gaan we het evenement zeker een vervolg geven.’

Kijk voor meer informatie over het festival op de Facebookpagina: www.facebook.com/rabarberfeest

Zaterdag in Nieuwe Oogst een uitgebreid interview met Martin Peeters over het rabarberfestival.

Rabarberfeest

 

 

Rabarberfeest

Pagina delen