Volg LLTB op Twitter!

13-03-2018Kamer debatteert over I&R

Carola Schouten

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 15 maart om 10.15 uur over de aanpak van het I&R onderzoek. Het onderzoek dat sinds medio januari loopt, heeft veel kwaad bloed gezet. Het ongeloof bij veel leden dat 2.100 boeren fouten hebben gemaakt, is groot.

Bijna een anderhalve maand later blijkt dat dit gevoel terecht is. Afgelopen weekend heeft minister Carola Schouten van Landbouw in de Volkskrant dat ze de impact van haar woorden over het I&R onderzoek had onderschat.

Met name het beeld dat ontstond dat 2.100 veehouders zouden frauderen, heeft bij veel veehouders geleid tot boosheid, ergernis en honderden telefoontjes naar de informatielijnen.

Voor een aantal melkveehouders reden om donderdag naar Den Haag af te reizen en het debat vanaf de publieke tribune bij te wonen. LTO Nederland steunt het initiatief. Vakgroepvoorzitter Melkveehouderij Wil Meulenbroeks woont het debat bij.

Vakgroepen
Dit artikel staat onder de volgende vakgroep
Rundvee- en schapenhouderij
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen