field-1246620_1920

LTO/NOP stopt met NOP-richtprijs vleeskuikens

19 dec 2017

Per 1 maart 2018 stopt de LTO/NOP Kring Vleeskuikenhouders met het uitbrengen van de NOP-richtprijs voor vleeskuikens. Reden is het gebrek aan input. De basis onder de richtprijs is onvoldoende om deze nog overeind te kunnen houden.

Pluimveehouders die de NOP-richtprijs gebruiken kunnen er van uitgaan dat de richtprijs nog tot maart wordt uitgebracht. Op 22 februari zal de laatste richtprijs verschijnen.

Tegelijkertijd heeft de Kring Vleeskuikenhouders besloten om te onderzoeken hoe voor de vleeskuikensector een systeem zoals i-Step voor de eiersector kan worden opgesteld. I-step staat voor Informatie Systeem Transparante EierPrijzen en is een vereniging van legpluimveehouders. Zij informeert haar leden zo breed mogelijk op het gebied van markt- en prijsontwikkelingen. i-Step verspreidt markt- en prijsinformatie met behulp van een digitaal, real time systeem dat doorlopend automatisch wordt gevuld met actuele gedane zaken door de leden. Deelnemende pluimveehouders kunnen continu zelf actuele (anonieme) prijsinformatie opvragen. De eerste contacten met i-Step zijn gelegd om hierover begin volgend jaar in gesprek te gaan. Volgens de LTO/NOP Kring kan een op vleeskuikens aangepast i-Step-systeem vleeskuikenhouders meer transparantie en inzicht geven in marktprijzen.

Kip dossier

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Pluimveehouderij