field-1246620_1920

Voorzitterswissel LLTB Netwerk Agrarische Vrouwen

17 nov 2017

Rian Janssen, de afgelopen vijf jaar voorzitter Netwerk Agrarische Vrouwen (NAV), heeft in de laatste bestuursvergadering haar collega-bestuurders laten weten, wegens persoonlijke omstandigheden, de voorzittershamer per onmiddellijke ingang door te willen geven.

Het bestuur geeft aan hiervoor alle begrip te hebben en haar wens te zullen respecteren. Voorzitter Léon Faassen bedankte Janssen, namens het hoofdbestuur, persoonlijk voor haar grote inzet en betrokkenheid. Mede door haar leiderschap staat er thans een stevig en actief netwerk, waar tevens vanuit het landelijke met interesse naar gekeken wordt.

Binnen het bestuur van het Netwerk Agrarische Vrouwen vervulde Bianca Gerritsen sinds vorig jaar het bestuurs- en vice-voorzitterschap. Bianca heeft aangegeven de rol van voorzitter te ambiëren en zich voor u te willen inzetten. Het bestuur van het NAV is Rian Janssen dankbaar voor al haar goede werk als voorzitter en is tevens verheugd over het feit dat zij aangegeven heeft wel nog als bestuurslid actief te willen blijven.

Hieronder stelt Bianca Gerritsen zich aan u voor.

Logo NAV

“Voor alle leden die mij nog niet kennen, mijn naam is Bianca Gerritsen en sinds heden ben ik de nieuwe voorzitter van de LLTB Netwerk Agrarische Vrouwen. Gelukkig blijft onze (nu-niet-meer)voorzitter Rian in het bestuur, zodat ik gebruik kan maken van haar ervaring. Ik ben 40 jaar, getrouwd met Jacquo en samen hebben we zes kinderen van 4 t/m 15 jaar oud.

Wij wonen in Veulen (gem. Venray) en sinds 2012 op de Wagyu Farm met onze Japanse runderen, enkele varkens, landbouwgrond en onze huisdieren. Dit bedrijf hebben we in 2015 gekocht van mijn vader. Uit ervaring kan ik zeggen dat een overname lastig kan zijn. Door mijn/onze positieve instelling hebben we alle vertrouwen in de toekomst.

Op onze Wagyu Farm ben ik degene die regelmatig in de winkel staat en de rondleidingen en excursies verzorgt. Ik vind het heerlijk om mensen meer over het boerenleven te vertellen en hen te informeren over ons bedrijf en over ons vlees. Daarnaast ben ik educatieboer en met Boerderij Educatie Limburg (ook vanuit de LLTB) laten we scholen kennis maken met boerenbedrijven. Het ene kind heeft nog nooit een koe gezien en dan is dat al een hele beleving en het andere kind wil alles weten en raakt niet uitgevraagd. Super leuk.

Naast moeder en boerin ben ik ook bloesemtherapeut en heb ik een eigen praktijk waarin ik Rust & Vertrouwen biedt aan baby’s, (hoog)gevoelige kinderen en hun mama’s.

Sinds de jaarvergadering van 2015 ben ik bestuurslid van de NAV en deze rol vervul ik met veel plezier. Ik vind het een leuke uitdaging om samen met de rest van het bestuur voor jullie een interessant en leerzaam seizoen te organiseren. En dat doen we samen! Jullie komen met de ideeën en wensen en wij vertalen dat in twee (avond)bijeenkomsten, een excursie en een jaarvergadering. Binnenkort ontvangt u er meer informatie over.

Ik vind het fijn verhalen van jullie te horen, over jullie bedrijf, over NAV of over iets anders. Aarzel niet mij te bellen. Ik ben te bereiken via de telefoon (kan ook via whatsapp T 0612463021) of via email (bianca@wagyufarm.nl).

Bianca web

Pagina delen