field-1246620_1920

Visie Melkveehouderij ‘Samen naar een nieuwe wij’ gepresenteerd

15 nov 2017

Leden leveren een belangrijke bijdrage aan de strategische agenda van de LTO-vakgroep Melkveehouderij met de visie ‘Samen naar een nieuwe wij’, waarin circulair ondernemen, diversiteit van de sector en meerwaarde voor de samenleving centraal staan.

Begin juli zijn 24 melkveehouders uit heel Nederland aan de slag gegaan met het maken van een visie voor hun sector. Het resultaat is een visie met de titel ‘Samen naar een nieuwe wij’ waarin circulair ondernemen een belangrijke ambitie is. De sector wil van meerwaarde zijn voor de samenleving door gezonde en duurzame voedingsproducten te maken, zorg te dragen voor het landschap en een gezonde bodem en oplossingen aan te dragen voor de klimaatvraagstukken. Iedere ondernemer draagt hier op zijn eigen manier aan bij, zodat de kracht van de diversiteit van de sector ten volle benut wordt.

De leden vinden LTO een belangrijke schakel voor de realisatie van de visie. De organisatie moet als ‘spin in het web’ fungeren en actief samen met andere partijen werken aan de uitvoering van de visie. Zij communiceert hierover open en helder.

De visie is vandaag, 16 november 2017, aan de vakgroep melkveehouderij van LTO Nederland overhandigd. De vakgroepbestuurders gaan nu op basis van deze visie een strategie en uitvoeringsplan maken.

Nieuwsgierig naar de gehele visietekst? Download Samen naar een nieuwe wij hier.

Liever een korte samenvatting? Bekijk de animatie hieronder.

Melkvee visie (1)

Pagina delen