Volg LLTB op Twitter!

14-11-2017Spoedoverleg over mestfraude met minister Schouten

Carola Schouten

Een LTO-delegatie met onder anderen LLTB-voorzitter Léon Faassen is afgelopen maandagavond ontboden bij minister Schouten van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Aanleiding was de berichtgeving over mestfraude van afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad, waaruit blijkt dat bedrijven in Limburg en Noord-Brabant op grote schaal frauderen met de mestboekhouding en –transporten.

Minister Schouten van geeft boeren, mesttransporteurs en –verwerkers tot half december om met een plan van aanpak tegen mestfraude te komen. Schouten zei na afloop tegen de NOS dat het plegen van fraude 'een kwestie van cultuur en gedrag' is. Volgens haar is de 'huidige moraal totaal verziekt'. Schouten zei verder: 'Als er regels of wetten worden overtreden, ligt de schuld bij de fraudeur of de crimineel, naar de toezichthouder of politie wijzen is echt te makkelijk.'

Léon Faassen was namens LTO bij het spoedoverleg. Hij begrijpt de ernst van de situatie en spreekt over een ‘grote gezamenlijke missie’. ‘Fraude moet worden uitgebannen’, zegt Faassen. ‘Er kan geen toekomst meer zijn voor fraudeurs in onze sector. Het valt niet te tolereren dat bedrijven zich niet aan de wet houden. We hebben het hier over milieu- en economische delicten. Een zeer ernstige en zorgelijke situatie.’

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie