field-1246620_1920

Geslaagde bijeenkomst over Visie Veehouderij Venray

14-11-2017

De LLTB hield op 9 november een bijeenkomst voor veehouders over de gemeentelijke “Visie veehouderij Venray”. Zo'n veertig veehouders uit de gemeente woonden de bijeenkomst bij.

Conclusie was dat de visie veel elementen bevat, waarin de veehouders zich herkennen. Voornaamste opmerkingen waren dat de visie integraler kan en dat nog veel moet worden uitgewerkt. Wethouder Martijn van der Putten onderkende dat het nu gaat om de hoofdlijnen en dat inderdaad nog veel moet worden uitgewerkt. De gemeente wil dat samen met alle betrokken en zeker met de veehouders doen, waarbij maatwerk nodig is.

De bijeenkomst, die werd voorgezeten door voorzitter Peter van Dijck van LLTB-afdeling Venray, startte met een toelichting van Jos Kniest van de gemeente Venray. Hij lichtte het proces en de ambities toe. Hij benadrukte dat de visie een product is van de ateliers die gehouden zijn. Ateliers waarbij alle partijen, zeker ook de veehouders, betrokken zijn. Het College van B&W heeft ingestemd met de conclusies uit de ateliers en wil die samen met alle betrokkenen verder uitwerken. De presentatie van Jos Kniest vindt u hier. De gemeentelijke visie vindt u hier.

Harrie Deckers gaf namens de LLTB een eerste reactie op de visie. Daarin bleek dat er veel punten van overeenstemming zijn met de veehouderijvisie van de LLTB. Maar er zijn ook zaken die volgens de LLTB beter kunnen. Bijvoorbeeld de afstemming met beleid van rijk en provincie. De LLTB is verder van mening dat veel zaken nu niet goed te beoordelen zijn, omdat die eerst verder uitgewerkt moeten worden. De LLTB wil daar graag bij betrokken worden. De eerste reactie van de LLTB vindt u hier.

Tot en met 30 november 2017 ligt de visie ter inzage. Binnen die termijn kan een ieder een schriftelijke of mondelinge reactie indienen. De LLTB bereidt een schriftelijke reactie voor.

Visie Venray kl

 

 

Visie Venray kl

Pagina delen