Volg LLTB op Twitter!

14-11-2017‘Boerenverhalen, recht uit het hart geschreven’

Boeren van Nederweert.JPG

Als 23-jarige varkens- en legpluimveehouder beseft Koen van Eijk dat hij transparant moet boeren, wil hij de komende decennia maatschappelijk draagvlak hebben. Als secretaris van de vereniging Boeren van Nederweert probeert hij dat samen met 27 andere boeren en tuinders voor elkaar te boksen.

 

De vereniging is nu een jaar actief. Wat doen jullie precies?

‘We laten iedere drie weken één verhaal schrijven over één van de bedrijven. Dit publiceren we –naast op onze eigen site- in het lokale weekblad, op nieuwssite Nederweert24.nl en op onze Facebookpagina. We publiceren heel concrete en spontane boerenverhalen: wat gebeurt er op de bedrijven?’

Het doel is ‘misverstanden wegnemen’. Welke?

‘Dat er steeds meer dieren bijkomen, terwijl we in Nederland dierrechten hebben. Of dat megastallen verkeerd zijn. Juist in een grote stal kan de uitstoot van bijvoorbeeld ammoniak goed beperkt worden en is ruimte voor dierenwelzijn met nieuwe stalsystemen. Verder willen we het belang van de agribusiness in onze regio benadrukken: van elke verdiende euro is 20 cent te danken aan de agrofood.’

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

‘We vergroten onze naamsbekendheid door borden te plaatsen met ons logo bij onze leden op het bedrijf. Daarnaast willen we volgend jaar een fietstocht organiseren langs de bedrijven en we willen burgers laten meelopen. Dit willen we – anders dan bij open dagen - in kleine groepjes doen, zodat we als ondernemers het hele verhaal kunnen vertellen.’

 

Lees het hele interview met Koen van Eijk aanstaande zaterdag in Nieuwe Oogst.

 

 

Afdelingen
Dit artikel staat onder de volgende afdeling
Weerterland
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie