field-1246620_1920

LLTB-bestuurslid en melkveehouder Thijs Rompelberg in Food100

13-10-2017

Melkveehouder en lid van het LLTB-hoofdbestuur Thijs Rompelberg (29) uit Eijsden is verkozen tot de Food100. Dit is een lijst met de 100 Nederlandse ‘voedselveranderaars van vandaag en gamechangers van morgen’, zoals de organisatie het op de website beschrijft. Een jury heeft deze lijst vastgesteld aan de hand van ruim 400 inzendingen.

De Food100 is een initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Slow Food Youth Network en Food Inspiration. Thijs Rompelberg is vereerd met de verkiezing. ‘De netwerkgedachte die vanuit de Food100 uitgaat, spreekt mij erg aan’, zegt Rompelberg. ‘Ik vind het belangrijk dat jonge mensen die over voedsel nadenken worden verbonden aan oudere generaties. Beide groepen kunnen van elkaar leren. Zo kunnen we het Nederlandse voedselsysteem verder verbeteren.’

Over Food100

De Food100 is een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, wil het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. De lijst bestaat uit 50 ‘onder 30’ changemakers, en 50 ‘boven 30’ gamechangers. De boven 30 gamechangers zijn mensen met een groot netwerk, trackrecord, enigszins bekendheid waarschijnlijk al, en met grote invloed in het voedselsysteem. De 50 onder 30 zijn de jonge talenten, ondernemend, nieuwsgierig en vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de ‘captains of industry’ – groot of klein – hebben. Rompelberg is dus verkozen in deze laatste categorie van jonge talenten.

Doelstelling van de Food100 is talent met invloed te koppelen. De jonge changemakers worden gekoppeld aan de ervaren changemakers, om hiermee een verbindend netwerk te laten ontstaan. 50 jonge changemakers lopen mee als ‘CEO for a Day’ in de bedrijven/projecten van de ervaren changemakers.

Bekijk hier de hele lijst.

Thijs Rompelberg in Food100.JPG

 

 

Thijs Rompelberg in Food100.JPG

Pagina delen