field-1246620_1920

Kees van Zelderen portefeuillehouder Klimaat en Duurzame Energie

08-09-2017

Biologisch melkveehouder Kees van Zelderen (Westerbeek) is benoemd tot portefeuillehouder Klimaat en Duurzame Energie. Als huidig voorzitter van de vakgroep Biologische Land- en Tuinbouw heeft Van Zelderen ervaring in het verbinden van verschillende vakgroepen en kent hij de verschillende culturen binnen de EU.

‘Klimaat en duurzame energie hebben al heel lang mijn grote belangstelling. Het is bij uitstek een onderwerp waar boeren en tuinders een oplossing hebben voor het klimaat. Met duurzaam bodembeheer en andere vormen van landgebruik kan onze sector veel Koolstof vastleggen en daarnaast kunnen we in potentie enorm veel duurzame energie produceren,’ reageert Kees van Zelderen. ‘Met mijn grote netwerk en inhoudelijke kennis op dit gebied denk ik voor LTO een belangrijke rol te kunnen vervullen binnen deze portefeuille.’

In het huidige speelveld is samenwerking in de basis volgens hem belangrijk. 'Voornamelijk om gezamenlijk moeilijke onderwerpen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn aan te pakken,’ voegt Van Zelderen eraan toe.

Kees+van+Zelderen+kl

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt, Paardenhouderij, Pluimveehouderij, Varkenshouderij