Volg LLTB op Twitter!

13-09-2017Kandidaat-voorzitter LLTB-regio Zuid-Limburg bekend

Jos Brands

In Klimmen is gisteren melkveehouder Jos Brands uit Lemiers (gemeente Vaals) voorgedragen als kandidaat-voorzitter van de nog te vormen LLTB-regio Zuid-Limburg. Brands bekleedt op dit moment geen andere functies binnen de LLTB, maar is geen onbekende in het zuiden.

Brands (58), die in het verleden al bestuurslid was bij de LLTB-subvakgroep Melkveehouderij en secretaris voor de afdeling Heuvelland, vindt het een eer te zijn voorgedragen als kandidaat-voorzitter van de LLTB-regio Zuid-Limburg. “Het is nog afwachten of er zich nog andere kandidaten melden, maar ik heb in elk geval ontzettend veel zin om samen met het nieuwe bestuur de regionale belangenbehartiging in het zuiden nog krachtiger neer te zetten”.

Op 1 januari 2018 gaan de afdelingsactiviteiten van de huidige tien LLTB-afdelingen over naar drie regionale besturen: LLTB-regio’s Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Hiermee wordt de LLTB nog slagvaardiger en kunnen dossiers nog meer integraal en gemeentegrensoverschrijdend worden opgepakt. Eind dit jaar zal de Algemene Ledenvergadering van de LLTB-regio Zuid-Limburg de voordracht van Brands nog moeten bekrachtigen.

Regionale oplossingen

Volgens LLTB-voorzitter Léon Faassen is de regiovorming essentieel voor een toekomstbestendige LLTB. “Veel dossiers spelen niet alleen in slechts één enkele gemeente”, zegt Faassen. “Denk aan de huisvesting van arbeidsmigranten, water, criminaliteit in het buitengebied, toeristenbelasting, veilig landbouwverkeer en andere ruimtelijke ordeningsvraagstukken. Het is zaak meer over de gemeentegrens te kijken en te zoeken naar regionale oplossingsrichtingen.”

Afdelingen
Dit artikel staat onder de volgende afdelingen
De Winning Limburg, Heuvelland, Horst-Venlo, Maasduinen, Mergelland, OostMaas, Peel en Maas, Sittard e.o., Venray, Weerterland
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Agenda