field-1246620_1920

Inventarisatie gebied Noorbeek

28-09-2017

Om natuurdoelen in de omgeving van Noorbeek te realiseren, wil provincie Limburg graag in gesprek met de agrarische ondernemers in het gebied, zodat ze betrokken worden bij de plannen en daar bovendien inbreng in hebben.

De laatste jaren is vaak gesproken over het realiseren van onder meer natuurdoelen in het gebied rondom Noorbeek. Vaak betekent dat, dat er plannen gemaakt worden die vervolgens uitgerold worden over een gebied.

Provincie Limburg heeft ervoor gekozen om het deze keer anders aan te pakken en te starten met een inventarisatie onder grondeigenaren. Belangrijkste doel is om te inventariseren welke plannen de grondeigenaren zelf hebben en vervolgens óf zij een rol willen vervullen bij het realiseren van gezamenlijke (eigen en provinciale) doelen.

Natuurrijk Limburg is gevraagd deze inventarisatie te organiseren en maakt afspraken met ondernemers en particulieren in de omgeving van Noorbeek en Mheer. "Het grote pluspunt van deze aanpak is de kans eigen ideeën in te brengen", vertelt Natuurrijk Limburg-directeur Bram Derikx. "Waarbij de uitdaging is de Limburgse landbouw natuurinclusief te maken en te houden."

Logo Natuurrijk Limburg

Pagina delen