field-1246620_1920

Tweede landelijke Agripooldag op 5 oktober

18-07-2017

Na de succesvollle eerste landelijke Agripool bijeenkomst, brengen we alvast de tweede bijeenkomst onder de aandacht. Deze zal plaatsvinden op donderdag 5 oktober van 17.30-20.30 uur. De netwerkbijeenkomst is gericht op Agriterra Agripoolers. Andere leden van LLTB, LTO Noord, ZLTO en NAJK met interesse in internationale samenwerking zijn ook van harte welkom.

De bijeenkomst vindt plaats in bij Sociëteit 'Ad Libitum' aan de Educalaan 39a in Dronten.  

Deze interactieve bijeenkomst krijgt een 'eat en meet' karakter met als thema 'De toekomst van de coöperatie'. 

De Nederlandse land- en tuinbouw dankt haar mondiale positie mede aan de manier waarop ze zich al meer dan 100 jaar heeft georganiseerd. Boeren en tuinders verenigden hun krachten in coöperaties, maakten zo samen een vuist en boekten resultaten. Nu zitten we in een tijd van individualisering, protectionisme, schaalvergroting en verzakelijking. Is de coöperatie ten dode opgeschreven of zien we juist een heropleving? Wat vinden jongeren hiervan? Wat is in deze tijd de meerwaarde van de coöperatie voor de (jonge generatie) boeren en tuinders wereldwijd? 

U kunt zich alvast aanmelden door uw gegevens hier in te vullen.

Voorlopig programma

17.30 uur Inloop met soep en broodjes.
18.30 uur Welkom door Ton Spijkerman, melkveehouder en LTO-bestuurder.
19.15 uur We gaan in kleine groepen in gesprek aan de hand van vragen en stellingen. Situaties waar Agripoolers op Agriterra missie tegen aanlopen. Wat zou u doen in deze situatie?
20.00 uur Plenaire terugkoppeling en debat.
20.30 uur Afsluiting door Willemien Koning, lid Adviesraad Agriterra en voorzitter LTO Vrouw en Bedrijf. U wordt van harte uitgenodigd om daarna nog wat met ons te drinken.

 

Het definitieve programma volgt in september.

Agriterra logo

Pagina delen