Volg LLTB op Twitter!

13-07-2017Nieuws uit het Netwerk Agrarische Vrouwen

Krantenstapel

Limburgse boerinnen met elkaar in contact brengen, ongeacht de regio of sector. Dat is wat het Netwerk Agrarische Vrouwen doet, door een variëteit aan activiteiten te organiseren die een breed publiek aanspreekt.

‘Enige tijd geleden hebben we een enquête uitgevoerd om te onderzoeken wat onze leden belangrijk vinden’, vertelt Monique Kerckhoffs - Schuurman, bestuurslid van het Netwerk Agrarische Vrouwen. ‘Op basis van de uitkomsten, weten we waar de behoeftes van de dames liggen en organiseren we activiteiten die hierbij passen. Denk aan workshops in het kader van spreken in het openbaar, financiën en bedrijfsovername.

Ook hebben we onlangs een bezoek gebracht aan de Gulpener Bierbrouwerij om te zien hoe dit bedrijf bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit hebben we gecombineerd met een wat meer ongedwongen workshop ‘Dress to Impress’, die inging op persoonlijke profilering.’

Kennis delen

Netwerken, kennis delen en maatschappelijke discussies voeren, staan hierbij centraal bij de activiteiten van het netwerk.

Kerckhoffs - Schuurman: ‘Het netwerk schroomt niet om 'lastige' thema’s op de agenda te zetten, zoals politiek of bedrijfseconomie, maar dan wel met een wat losser karakter, zodat iedereen een behaaglijke middag heeft. Een workshop in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer werkt het beste voor de dames.'

De eerstvolgende bijeenkomst die op de planning staat, heeft als thema ‘Financiering op het boerenerf’ en vindt plaats op 12 september. Meer informatie hierover volgt binnenkort. Ook houdt het netwerk op 26 oktober een jaarsymposium, waarin wordt teruggeblikt en vooruit gekeken. De precieze invulling van het symposium wordt later bekend.

Dames die op de hoogte willen blijven van wat er speelt, kunnen het Netwerk Agrarische Vrouwen volgen op Facebook. Het lidmaatschap van het Netwerk Agrarische Vrouwen is voor LLTB-leden gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicole Alberts, telefoonnummer 0475-381705 of via e-mail nalberts@lltb.nl

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Agenda