Volg LLTB op Twitter!

11 jul 2017LLTB-Hulplijn wijst de weg

Helpdesk

Veel LLTB-leden weten niet dat er een LLTB-Hulplijn beschikbaar is voor hulp en een luisterend oor. Vertrouwenspersoon Ester Hendrix legt uit waarom de hulplijn er is.

‘De agrarische sector kent niet altijd gemakkelijke tijden, zegt Hendrix. ‘Dat kan spanning en onzekerheid met zich meebrengen en dat kan zijn weerslag hebben op de agrarische ondernemer en zijn gezin. Vraagstukken met betrekking tot de toekomst van de onderneming of persoonlijke problemen steken de kop op.’

Volgens Hendrix vinden ondernemers het lastig om hulp in te schakelen. ‘De boerentrots of het gevoel van persoonlijk falen werpt een drempel op. Of ondernemers weten niet goed waar ze moeten beginnen met het zoeken van hulp. Toch raad ik deze LLTB-leden aan contact op te nemen met de LLTB-Hulplijn. Niet alleen omdat de lijn een luisterend oor biedt, maar ook omdat de hulplijn kan helpen de weg te vinden naar een oplossing’, zegt Hendrix.

‘We zijn er voor alle ondernemers in de agrarische sector die in de problemen zitten. Leden kunnen ook contact opnemen met de hulplijn als zij zien dat een collega-ondernemer, buurman of familielid het moeilijk heeft.’

De LLTB-Hulplijn is bereikbaar via (0475) 381832 en ledenzorg@lltb.nl. ‘Uiteraard worden deze gesprekken vertrouwelijk behandeld’, besluit Hendrix.

Afdelingen
Dit artikel staat onder de volgende afdelingen
De Winning Limburg, Heuvelland, Horst-Venlo, Maasduinen, Mergelland, OostMaas, Peel en Maas, Sittard e.o., Venray, Weerterland
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Agenda