field-1246620_1920

LLTB zoekt Bestuurlijke Talenten die verder kijken!

27-06-2017

Ben je lid van LLTB (of LAJK) en heb je interesse in een bestuurlijke carrière? Ben je beginnend bestuurder en wil je je verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor het Talentenprogramma van LTO!

Het Talentenprogramma is speciaal ontwikkeld voor jonge leden of bestuurders die verder willen. Ben je jonger dan 35 jaar, ambitieus en wil je een stap verder zetten in je eigen ontwikkeling? Dan is het Talentenprogramma iets voor jou! Binnen het programma ga je aan de slag met je eigen competenties en vaardigheden. Waar liggen verbeterpunten? Wat zijn je ontwikkelpunten? Dat komt allemaal aan bod.

Programma

Alle talenten volgen een basisprogramma. Binnen dit programma start je een zoektocht naar je eigen talenten en drijfveren, maak je onder leiding van een coach een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) en heb je intervisie met je medestudenten. Maar dat is niet alles: er staat ook een bedrijfsbezoek aan Friesland Campina op het programma en je werkt aan een aantal praktijkopdrachten. Kortom: een compleet programma waarin jij en je ontwikkelpunten centraal staan.

Naast het basisprogramma kan je kiezen voor één van de specifieke modules of trajecten. Dat zijn:

  • Het traject Politiek
  • Het traject Maatschappij
  • Losse Masterbijeenkomsten

JA, IK BEN ENTHOUSIAST EN WIL ME AANMELDEN! WAT NU?

Je kunt je aanmelden, uiteraard met een leuke brief en een duidelijke cv met motivatie. Stuur deze voor 4 juli aanstaande naar nalberts@lltb.nl. Je kunt ook zorgen dat je voorgedragen wordt door je afdelingsbestuurder of LAJK-bestuurder. Soms komt het voor dat je voorgedragen wordt door een bestuurder zelf, maar dat gaat natuurlijk altijd na toestemming van jou!

Vlootschouw

Alle aanmeldingen worden besproken in de zogenaamde ‘vlootschouw’. Deze bestaat uit bestuurders en medewerkers van de drie LTO-organisaties. Zij bepalen wie er mee kunnen doen. De criteria waarop zij beoordelen, zijn:

  • Een goede presentatie
  • Goed in de vijf D’s: Denkkracht, Doen, Drive, Daadkracht en Durf
  • Voldoende hoog IQ en EQ

Na het bespreken van alle voorgedragen en zelf aangemelde kandidaten wordt er een selectie gemaakt van mogelijk geschikte kandidaten. Ben jij één van deze kandidaten, dan mag je op gesprek. Daarnaast maak je ook een online ontwikkelassessment. Maak je een goede indruk in het gesprek en kom je positief uit het assessment, dan doe je mee met het Talentenprogramma 2017-2018!

Aarzel niet. Enkele leden gingen je afgelopen jaar al voor en zij waren zeer enthousiast!

Bekijk hier de aanmeldings- en toelatingsprocedure.

LTO TALENTENPROGRAMMA

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt, Paardenhouderij, Pluimveehouderij, Varkenshouderij