field-1246620_1920

Zuiveringsplicht voor álle teelten onder glas en in permanente tunnels

9 mei 2017

Per 1 januari 2018 is de zuiveringsplicht van kracht voor bedrijven met glastuinbouw en permanente tunnels. Dat houdt in dat (op riool en/of oppervlaktewater) te lozen restwaterstromen met een rendement van 95% op gewasbeschermingsmiddelen gezuiverd moeten worden.

Daarbij gaat het om afvalwaterstromen die (resten van) gewasbeschermingsmiddelen kunnen bevatten; drainwater bij substraatteelt, drainagewater bij grondgeboden teelt en terugspoelwater van filters. De zuiveringsplicht geldt voor álle teelten onder glas en in permanente tunnels, ongeacht sector, schaalgrootte, gewas of teeltsysteem en is van toepassing voor gespecialiseerd én ondersteunend glas en permanente tunnels.

Informatiebijeenkomsten

In de loop van juni organiseert Samen Zuiver informatiebijeenkomsten. Samen Zuiver is een samenwerking van Waterschap Limburg (WL) en Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB). Doel is ondernemers te informeren en faciliteren zodat bedrijven per 1 januari 2018 voldoen aan de regels. Daarbij zal specifiek aandacht zijn voor solitaire glastuinbouwbedrijven, ondersteunend glas en/of permanente tunnels. U ontvangt daarvoor  eind deze maand de uitnodiging.

Glastuinbouw Waterdag

Wilt of kunt u daar niet op wachten, dan kunt u gebruik maken van de Glastuinbouw Waterdag van Delphy op donderdagmiddag 18 mei in het Parkhotel te Horst. In workshops en op de informatiemarkt kunnen ondernemers zich oriënteren op zuiveringstechnieken. Klik hier voor het volledige programma en aanmeldingsformulier.   

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan  contact op met

Achtergrondinformatie kunt u vinden op volgende websites:

waterdruppel

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt