field-1246620_1920

Voortgang aanpak wateroverlast Schellekensbeek

16-05-2017

In januari 2017 is een LLTB ondernemersgroep opgezet met leden uit de regio die kritisch kijken naar het functioneren van het watersysteem en het beheer en onderhoud van de waterlopen. In dit verband is een aantal stappen gezet.

Op 8 maart heeft een beekschouw plaatsgevonden met gemeente Beesel, gemeente Venlo, Waterschap Limburg en de LLTB. Tijdens de schouw is een aantal knelpunten in het watersysteem geconstateerd en zijn oplossingen aangedragen.

De gemeente Beesel heeft vervolgens een aantal korte-termijn-maatregelen uitgevoerd, zoals het opschonen en uitdiepen van waterlopen, het aanleggen van nieuwe duikers en het reinigen van bestaande duikers.

Voortgangsbijeenkomst

Op 9 mei heeft een bijeenkomst plaatsgevonden met het Waterschap, gemeenten Venlo en Beesel en de agrariërs uit het gebied.

Op deze bijeenkomst zijn de maatregelen besproken die op basis van de schouw moeten worden genomen.

De LLTB ondernemersgroep heeft aangegeven dat het van belang is op korte termijn maatregelen te nemen. Het Waterschap heeft dit ter harte genomen en stelt een plan van aanpak op met daarin de uitvoeringsmaatregelen voor de korte en lange termijn.

De LLTB ondernemersgroep is voornemens een WhatsApp-groep voor belanghebbenden op te zetten waar informatie snel kan wordengedeeld.

Daarnaast houdt de ondernemersgroep de vinger aan de pols en ziet erop toe dat daadwerkelijk acties worden ondernomen die zoveel mogelijk aansluiten bij de behoeften en wensen van de achterban. Het vervolgoverleg vindt in juli plaats.

Het totale pakket van maatregelen moet leiden tot een betere werking van het watersysteem en een lager risico op wateroverlast.

Schouw Schellekensbeek Reuver

Pagina delen