field-1246620_1920

Motie standstill IV Horst aan de Maas verworpen

19-05-2017

In gemeente Horst aan de Maas heeft begin deze maand een raadsvergadering plaatsgevonden over de toekomst van de intensieve veehouderij. Een motie van D66 en de SP voor een standstill van de intensieve veehouderij in de gemeente werd verworpen.

Een behoorlijk aantal agrarische ondernemers had gehoor gegeven aan de oproep van de LLTB daarbij aanwezig te zijn. Elly Michiels-Fleuren sprak in namens de LLTB en op persoonlijke titel. Zij pleitte vooral voor het behoud van ontwikkelingsruimte voor bedrijven. Ook waren er meerdere insprekers namens plaatselijk actiegroepen.

‘Dat signaal uit de samenleving nemen wij serieus en er ligt dus een opgave voor de sector’, zegt voorzitter Edwin Michiels van LLTB-afdeling Horst-Venlo.

D66 en de SP brachten een motie in stemming voor een standstill van de intensieve veehouderij. De gemeenteraad besloot echter in meerderheid deze motie te verwerpen in afwachting van de nadere duiding van het onderzoek naar volksgezondheid en IV door het RIVM.

De discussie over IV in het bestemmingsplan is daarmee nog zeker niet ten einde. De LLTB beraadt zich over hoe verder te opereren in deze discussie.

vierluik veehouderij.JPG

Pagina delen