field-1246620_1920

Inventarisatie regeldruk bij werken met personeel

10-05-2017

Bent u werkgever en vindt u dat er te veel regels zijn rondom het werken met personeel? Ergert u zich aan de uitvoering van de huidige wetgeving? Heeft u last van een toenemende regeldruk? Heeft u wellicht ideeën hoe dit beter kan? We horen het graag!

Het Ministerie van SZW heeft onderzoeksbureau Panteia de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar mogelijkheden om de regeldruk voor het bedrijfsleven merkbaar te verminderen.

Onderzocht wordt:

  • Welke regelgeving van het Ministerie van SZW als meest belastend wordt ervaren door bedrijven;
  • Welke oorzaken hieraan ten grondslag liggen en
  • Welke oplossingsrichtingen denkbaar, kansrijk en haalbaar zijn voor deze belastende regels.

LTO Nederland is één van de brancheorganisaties die is gevraagd medewerking te verlenen aan dit onderzoek. Om dit goed te kunnen doen, ontvangt LTO graag de input van ondernemers uit de land- en tuinbouw.

Oproep

  • Ter voorbereiding ontvangen wij graag van u concrete voorbeelden van regels uit uw dagelijkse praktijk die u als overbodig en belastend ervaart, waarom en welke oplossingsrichtingen mogelijk zijn;
  • Mail ons uw voorbeeld, waarom en eventueel oplossing.

Dus, heeft u opmerkingen of ideeën? Schroom niet en stuur een mail naar info@werkgeverslijn.nl. Reageren kan tot en met 24 mei.

Tip: U kunt hier een tabel openen met de belangrijkste wet- en regelgeving met regeldruk voor bedrijven. Over deze wet- en regelgeving zal het onderzoek gaan.

 

seizoensarbeid.JPG

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt, Paardenhouderij, Pluimveehouderij, Varkenshouderij