field-1246620_1920

Gulpen-Wittem inventariseert kampeerplekken bij de boer

19-05-2017

In het gemeenteoverleg tussen LLTB-afdeling Heuvelland en Gulpen-Wittem begin deze maand is onder meer gesproken over ‘kamperen bij de boer’. Ondernemers met een boerderijcamping willen uitbreiden, maar daarvoor is op papier geen plaats.

Gemeentelijk beleid geeft ruimte voor maximaal 1.685 kampeerplaatsen op alle campings in de gemeente, waarvan maximaal 360 plaatsen bestemd voor kamperen bij de boer, verdeeld over maximaal 24 locaties met een agrarische bestemming. Kamperen bij de boer is bedoeld voor agrarische sector. Voorwaarde om te voldoen, is een agrarisch hoofdtak en landschappelijke inpassing.

‘De gemeente Gulpen-Wittem ontving de afgelopen periode meerdere aanvragen, voornamelijk voor uitbreiding’, vertelt Peter Erkens, voorzitter van de LLTB-afdeling Heuvelland. ‘Echter, op papier is daarvoor geen ruimte. De gemeente gaat daarom huidige locaties en vergunningen inventariseren met als doel zicht te krijgen op de werkelijke situatie. De gemeente wil ruimte kunnen bieden voor nieuwe, innovatie initiatieven, dus expliciet niet voor ‘meer van hetzelfde’. Eind dit jaar verwacht de gemeente de resultaten van de inventarisatie te kunnen presenteren.’

camping.JPG

Pagina delen