field-1246620_1920

Glastuinbouw Waterdag Delphy op 18 mei

9 mei 2017

Delphy houdt op donderdagmiddag 18 mei in het Parkhotel in Horst de Glastuinbouw Waterdag. Zowel LLTB als WL zijn hierbij betrokken. De bijeenkomst biedt bedrijfs – en praktijkgerichte informatie voor zowel groenten-, snijbloemen- als potplantenbedrijven, grondgebonden teelten en substraatteelten.

In diverse workshops kunnen ondernemers praktische informatie opdoen en zich op de informatiemarkt nader oriënteren op verschillende zuiveringstechnieken.

Klik hier voor het volledige programma en aanmeldingsformulier.   

Aanpak Samen Zuiver; focus op voor solitaire bedrijven

Per 1 januari 2018 is de zuiveringsplicht van kracht voor glastuinbouwbedrijven. De (op riool en/of oppervlaktewater) te lozen restwater moet met een rendement van 95% op gewasbeschermingsmiddelen gezuiverd worden. Het gaat om afvalwater dat (resten van) gewasbeschermingsmiddelen kan bevatten; drainwater bij substraatteelt, drainagewater bij grondgeboden teelt en terugspoelwater van filters. In de komende periode organiseert Samen Zuiver informatiebijeenkomsten voor ondernemers van solitaire glastuinbouwbedrijven. Samen Zuiver is een samenwerking van Waterschap Limburg (WL) en Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB). Doel is ondernemers te informeren en faciliteren zodat bedrijven per 1 januari 2018  voldoen aan de regels. In 2015 was de aanpak gericht op algemene bewustwording, in 2016 zijn met glastuinbouwondernemers in concentratiegebieden de afvalwaterstromen in kaart gebracht en is de optie van Zuiveringscollectieven onderzocht. De komende periode ligt de focus op het informeren van ondernemers met solitaire glastuinbedrijven, ondersteunend glas en/of permanente tunnels. U ontvangt eind deze maand de uitnodiging voor de informatiebijeenkomsten.

Voor achtergrondinformatie verwijzen we u naar de volgende website:

 

Met vragen en voor meer informatie kunt u terecht bij:

Glastuinbouw-Waterdag_Delphy

Pagina delen