field-1246620_1920

Ga stemmen!

9 mrt 2017

We mogen niet, we móeten aanstaande woensdag naar de stembus. We hebben niet alleen de kans, maar vooral de plicht om een nieuwe richting aan te geven. Onze agrarische stem die steeds minder wordt gehoord, kunnen we woensdag kraakhelder laten doorklinken in Den Haag.

Gezien de eindeloze en vaak schaamteloze discussies over tal van agrarische onderwerpen die we de laatste jaren hebben moeten voeren, is het tijd voor verandering. Een koerswijziging. Laten we in elk geval niet verder naar links afbuigen.

Het is niet zo dat ik mijn vertrouwen in alle politieke partijen heb verloren. Er zijn nog zeker partijen die de afgelopen jaren behoorlijk hebben gestreden voor ons boeren en tuinders. Het is niet aan mij als voorzitter van de LLTB om een stemadvies te geven, maar u weet best welke partijen het goed met ons voor hebben en welke niet.

Ik hoop dat we de komende jaren terug gaan naar de realiteit en weg gaan van het emotionele gekakel van ondeskundigen. Misschien is het wishfull thinking, maar ik ben een positief ingesteld mens. We kunnen als sector de regie terug in handen krijgen.

Communicatie is daarbij het belangrijkste middel. Je ziet wat de werking is als boeren uit de praktijk de politici wijzen op hun onnozelheid en onwaarheden. Fake news is iets waar linkse partijen zich te vaak van laten bedienen.

Tot 15 maart, maar ook daarna moeten we de politiek overtuigen van de feiten. En feiten liegen niet. Wij zijn van onvoorstelbaar groot belang voor de Nederlandse samenleving. Gezond voedsel voor een meer dan redelijke prijs, onze zorg voor het landschap en natuur, werkgelegenheid, innovaties, mega-export, et cetera. Je zou bijna het idee krijgen weer een ministerie van Landbouw, Voedsel en Natuur op te richten. Mét een eigen minister natuurlijk. Sommige partijen willen dat net als de LLTB en LTO ook.

We kunnen zelf verandering in gang zetten. Ga woensdag stemmen en motiveer uw omgeving dat ook te doen.

Léon Faassen,
Voorzitter LLTB

Léon Faassen.JPG

Pagina delen