field-1246620_1920

Afdeling Weerterland werkt aan archief

7 mrt 2017

De afgelopen jaren hebben er bij de coöperaties en aanverwante verenigingen in het Weerterland diverse fusies plaatsgevonden. Als gevolg hiervan liggen er nog op diverse plaatsen archieven van deze coöperaties en verenigingen.

Een werkgroep bestaande uit Wiel Smeets Altweerterheide, Wiel Peters Altweerterheide, Henk Lambrichts Weert, Sjef Ketelaars Nederweert, Jan Hermans Ospel en Henk Hermans Ospel is deze archieven aan het verzamelen, inventariseren en onderbrengen in het archief van de gemeente Weert. Op deze wijze worden ze goed bewaard voor het nageslacht en worden ze ook toegankelijk gemaakt.

Echter, het is ons gebleken dat we nog veel missen. Dit kan verloren zijn gegaan door bijvoorbeeld brand of oorlogschade. Maar het kan ook zijn dat er nog archiefmateriaal bij oudbestuursleden aanwezig is. Graag zouden wij dit toevoegen aan het reeds aanwezige archief om dit zo compleet mogelijk te maken.

Het gaat ons niet alleen om LLTB archieven, maar ook verwante verenigingen, zoals LVB`s, Jonge boeren (JBTB), Onderlinge verzekeringen, werktuigencoöperaties en fok- en controleverenigingen. Hebt u hiervan archiefmateriaal, of weet u iemand die dit nog heeft, dan zouden wij dat graag van u vernemen. Vervolgens nemen wij contact op.

Henk Hermans, Sperwerstraat 3, 6035 GH Ospel, 0495-633753, 06-53410896 of e-mail whghermans@gmail.com.

Archief.JPG

Pagina delen