field-1246620_1920

Aankondiging openstellen subsidieregelingen

16 mrt 2017

Ook in 2017 stellen het kabinet en de regio's gezamenlijk geld beschikbaar voor de Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Doel van de MIT is innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen te stimuleren.

Bent u mkb-er en heeft u innovatieplannen? Verdiep u dan in de voorwaarden en nadere info over subsidiemogelijkheden op de site van RVO.nl. De voorwaarden van de MIT-regeling worden half maart bekend gemaakt. Aanvragen voor ‘Vouchers’, ‘Innovatieadvies’ en ‘Haalbaarheid’ kunnen van 11 april  t/m 7 september worden ingediend. Daarbij geldt het principe ‘first come, first serve’. Voorstellen voor ‘R&D samenwerkingsprojecten’ kunnen tussen 3 juli en 7 september 2017 worden ingediend. Deze voorstellen worden op basis van tendering beoordeeld.

Toegepast onderzoek

Van 21 maart tot 1 mei kunnen bedrijven hun projectideeën voor toegepast onderzoek indienen bij TKI Agri&Food. Daarbij moet het gaan om ideeën voor projecten die samen met Wageningen Research of een andere kennisinstelling vanaf 2018 kunnen worden uitgevoerd in een zogenaamde publiek-private samenwerking (PPS). Er is ongeveer 5 miljoen euro beschikbaar (onderzoekscapaciteit bij Wageningen Research en vrij inzetbare TKI-toeslag).

Het projectidee bevat een korte omschrijving van het onderzoeksproject, de beoogde projectpartners en kennisinstelling(en) en een begroting. Nieuw ten opzichte van andere jaren is dat ook ingezet wordt op PPS-versterking, dat wil zeggen uitbreiding van lopende strategische PPS-en. Verder is per roadmap een prioritair onderwerp benoemd, waarop voorstellen worden gevraagd. Een projectidee dient binnen een prioritair onderwerp te passen. De indieners krijgen half mei terugkoppeling op hun projectideeën en hebben dan tot 17 juli de gelegenheid een volledig uitgewerkt voorstel in te dienen. Voorstellen die worden goedgekeurd, starten in 2018 en kunnen rekenen op een bijdrage van de Topsector Agri&Food van maximaal 50 procent van de projectkosten. De voorwaarden waaraan de indieners en het voorstel moeten voldoen, worden op 21 maart gepubliceerd op de site van TKI Agri&Food (www.tki-agrifood.nl). Ook het format voor het projectidee is daar dan te vinden.

Euri

Pagina delen