field-1246620_1920

Nigeriaanse prins heeft uw hulp nodig

12-01-2017

Of u even 1.500 euro wilt overmaken, zodat hij weer toegang krijgt tot zijn bulkende betaalrekening om u rijkelijk te belonen. Daar trapt u natuurlijk niet in. U bent wijzer geworden, maar de Nigeriaanse digi-dieven en ander virtueel geteisem zijn dat ook. De LLTB-afdelingen in regio Noord-Limburg organiseren daarom een masterclass over deze snel groeiende vorm van criminaliteit.

De media berichten - ook in Limburg - bijna dagelijks over digitale criminaliteit, ook wel cybercriminaliteit genoemd. Vorig jaar zijn veel agrarische en MKB bedrijven slachtoffer geworden van deze vorm van criminaliteit.

Het zijn allang niet meer de doorzichtige trucjes, zoals hierboven beschreven. De mails worden steeds professioneler en de criminelen steeds kundiger.

Paul de Vlieger, directeur van onderzoeksbureau ‘Digitale Opsporing BV’ laat zien hoe gemakkelijk het is om in te breken in computers en netwerken van bedrijven en vooral wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Bij voldoende belangstelling wordt de masterclass gehouden op woensdag 8 februari bij bureau Digitale Opsporing aan de Spoorstraat 5 in Sevenum.

Wilt u deelnemen? Aanmelden kan hieronder tot en met zondag 29 januari. U krijgt een bevestiging van deelname met aanvullende informatie.

Cybercriminaliteit

Pagina delen