field-1246620_1920

Nog drie weken voor aanvragen bijdrage peilgestuurde drainage

11-10-2016

De laatste drie weken voor het aanvragen van een bijdrage voor de aanleg van peilgestuurde drainage zijn ingegaan. Tot 1 november kan deze nog worden aangevraagd voor de ombouw of vervanging van traditionele drainage naar peilgestuurde drainage. De bijdrage is 25 procent van de kosten.

‘De LLTB heeft veel energie gestoken in het beschikbaar krijgen deze subsidie’, zegt LLTB-bestuurslid Jan Veltmans. ‘Het zou zonde zijn wanneer de gecreëerde ruimte niet optimaal wordt benut.’ Dat geldt eens temeer, omdat vanaf 1 januari 2018 alleen nog maar peilgestuurd mag worden gedraineerd. Die afspraak is tien jaar gelden samen met de landbouwsector bij het opstellen van het Nieuw Limburgs Peil gemaakt.

‘Het is van groot belang dat u nú aanvraagt’, stelt Veltmans. ‘Het daadwerkelijke ombouwen, kan dan ook in 2017 gebeuren.’ Bovendien is peilgestuurde drainage een investering die zich in één jaar kan terugverdienen.

25 procent bijdrage

De LLTB wil voorkomen dat ondernemers na 1 januari 2018 een boete krijgen, omdat zij nog niet peilgestuurd draineren. Wie na deze datum nog met een traditionele drainage water afvoert, loost illegaal. Het is dan ook belangrijk tijdig maatregelen te treffen. Dit kan nu nog met een bijdrage van 25 procent van uw waterschap.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Waterschap Peel en Maasvallei, via telefoonnummer 077 - 389 11 11 en vragen naar team Vergunningen of kijk op www.wpm.nl/drainage. Dat geldt ook voor ondernemers in het gebied van Waterschap Roer en Overmaas.

x2zinwonlq

Pagina delen